Novosti

08.04.2021

Kia u Hrvatskoj u ožujku najprodavaniji brend privatnim kupcima

Kia prva u ožujku (209 prodanih vozila), a ukupno druga u prvom kvartalu (437)
Stonic najprodavaniji crossover privatnim kupcima u ožujku i u prvom kvartalu
Kia Ceed novi kralj „Golf klase“ ꟷ najprodavaniji privatnim kupcima u svom razredu u ožujku, ali i u cijelom 1. kvartalu
Sportagu 2. mjesto u ožujku, 3. mjesto u prvom kvartalu
Kia kupcima nudi pregršt aduta

Kia je u ožujku s 209 prodanih primjeraka bila najprodavaniji brend privatnim kupcima u Hrvatskoj, 2. mjesto zauzeo je Volkswagen (198), dok je 3. mjesto pripalo Suzukiju (158 vozila). Gledajući cijelo prvo tromjesečje Kia je s ukupno 437 prodanih vozila zauzela 2. mjesto, između Volkswagena (506) i Škode (400 vozila).

Stonic najprodavaniji crossover privatnim kupcima u ožujku i u Q1
Kia Stonic, koji je 2020. godinu završio kao najprodavaniji model privatnim kupcima u Hrvatskoj, i dalje je u svom razredu (SUV B) najprodavaniji privatnim kupcima kako u ožujku (82 primjerka), tako i u prvom kvartalu (169 primjeraka). Drugi je bio Dacia Duster (70 u ožujku, 159 u Q1), a treća Suzuki Vitara (58 u ožujku, 1445 u Q1).

Kia Ceed novi kralj „Golf klase“
Najprodavaniji privatnim kupcima u svom razredu u ožujku, ali i u cijelom Q1
Kia Ceed, koji u svojoj ponudi kupcima nudi čak 4 izvedbe (hatchback Ceed, karavanski Ceed SW, shooting brake ProCeed, crossover XCeed), postao je novi vladar razreda C, nekadašnje »golf« klase.

Plasirao se na 1. mjesto među privatnim kupcima kako u ožujku (75 vozila), tako i u cijelom prvom tromjesečju (145 vozila), upravo ispred nekadašnjeg vladara Volkswagen Golfa (39 u ožujku, 95 u Q1), a svoje mjesto među tri najprodavanija vozila privatnim kupcima našla je i Toyota Corolla (20 u ožujku, 49 u Q1).

Sportagu 2. mjesto u ožujku, 3. mjesto u prvom kvartalu
Treći najzaslužniji model za impresivan ožujski nastup Kije je Sportage, koji je u razredu srednje velikih sportskih terenaca (SUV-C) prošli mjesec zauzeo 2. mjesto (37 vozila, sa 67 vozila 3. mjesto u Q1). Prvu poziciju u prvom tromjesečju trenutno drži VW Tiguan (29 u ožujku, 83 u Q1), a drugi je Nissan Qashqai (41, 79 u Q1).

 

Kia kupcima nudi pregršt aduta
Iz gore navedenih brojki može se zaključiti kako su Kijini SUV-ovi i crossoveri stekli veliko povjerenje kod kupaca. To povjerenje opravdavaju zahvaljujući brojnim adutima, kao što su višestruko nagrađivani dizajn, vrhunska kvaliteta i pouzdanost, suvremeni i štedljivi pogoni, najbolji omjer vrijednosti dobivenog vozila za svoj novac, uz neizostavno najdulje, čak 7-godišnje tvorničko jamstvo u Europi.
Testirajte Kiju

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više